5 noi caracteristici remarcabile ale Microsoft Word 2010

permite să ia un vârf în cele mai interesante caracteristici noi introduse în Microsoft Word 2010.

1. Integrarea funcției de captură de ecran în Word

Utilizarea suficientă a butoanelor de sclipire a instrumentului sau a ecranului de imprimare! Acum puteți lua capturi de ecran direct din documentul Word la care lucrați.

Opțiunea de ecran este în panglică din partea de sus a documentului. Când faceți clic pe ecran, obțineți automat câteva probe de captură de ecran din fundal (adică în spatele documentului Word). Puteți selecta din capturile de ecran disponibile sau puteți face clic pe „Clipping ecran” pentru a lua singur ecranul.

Dacă selectați „Clipping ecran”, documentul dvs. Word va fi minimizat și va apărea o fereastră redusă pe fundalul dvs.

De parcă aș fi deschis un site în spatele documentului meu Word-astfel documentul meu s-a redus la minimum și ecranul a apărut după cum urmează:

Am ajustat granița și am primit rapid captura de ecran (adică zona din interiorul graniței) lipită documentului meu ca mai jos:

2. Eliminați fundalul imaginilor

Este un Photoshop, cum ar fi caracteristica, nu este la fel de eficient, dar totuși un ajutor grozav. Cu ea puteți elimina direct fundalul oricărei imagini. Este foarte bun pentru fundaluri simple, în timp ce un pic neîngrijit și consumă timp pentru cei complexi.

Selectați imaginea, apoi faceți clic pe „Format”:

Faceți clic pe „Înlăturarea fundalului”:

Zona cu culoare violet, așa cum este evidențiat mai jos, va fi ștersă, iar cea cu culoarea originală va rămâne:

Pur și simplu trageți zona dorită:

Voila! fundal eliminat!

A fost destul de rapid și ușor pentru imaginea de mai sus, deoarece fundalul a fost simplu, dar nu este același lucru pentru imagini cu fundaluri complexe precum cea de mai jos:

Pentru astfel de imagini, va trebui să utilizați opțiunile „Mark to Include” și „Mark to Remove” pentru a marca zona care trebuie eliminată din imagini. Am încercat să elimin fundalul pentru imaginea de mai sus, dar am lăsat -o la mijloc, deoarece a fost destul de obositor și trebuie să spun extrem de mult timp.

3. Efecte de artă noi în Wordart

Wordart a fost actualizat cu noi efecte de artă colorată. Selectați textul, faceți clic pe „Word Art” și va apărea o listă de opțiuni. Puteți vedea cum va apărea textul dvs. atunci când treceți mouse-ul peste opțiune-care este cea mai bună parte:

4. Efecte artistice

Efecte artistice fantastice au fost adăugate în Word 2010! Selectați imaginea și faceți clic pe „Efecte artistice” din panglică. Obțineți o grămadă de opțiuni, cum ar fi schița creionului, schița de cretă, marginile strălucitoare, fotocopia etc.

Puteți vizualiza ieșirea finală imediat ce treceți mouse -ul peste opțiuni. Fără îndoială, efectele sunt minuscule:

Unele dintre aceste efecte sunt prezentate mai jos:

Afișează margini, lovituri de vopsea, creion Grayscale, Blur:

Burete de culoare apă, sticlă, desen de linie, pasteluri netede:

5. Ligaturi

Ligaturile înlocuiesc de obicei caractere consecutive care împărtășesc componente comune. Cu toate acestea, aplicația și sistemul recunosc în continuare personajele din componentele sale individuale, permițând astfel verificări de ortografie și facilități de căutare. Amintiți -vă că ligaturile pot fi susținute numai dacă sunt prezente în font. În Word 2010, ligaturile OpenType nu sunt activate în mod implicit. Urmați pașii de mai jos pentru a -l activa folosind faimosul exemplu de ligatură FFI.

Introduceți f f i:

Faceți clic dreapta pe documentul Word și faceți clic pe „Font”:

Selectați fila Advanced și selectați „Numai standard” în caseta combo Ligatures:

Rezultatul este:

Îmi plac toate caracteristicile de mai sus, deoarece elimină nevoia de a folosi alte instrumente pentru îndeplinirea sarcinilor de bază simple, care este cea mai mare durere atunci când cineva dorește să facă lucrurile rapid.

Încercați funcțiile de mai sus și vă rugăm să mă anunțați dacă știți mai multe caracteristici noi la Word 2010, astfel încât să pot actualiza lista.

Leave a Reply

Your email address will not be published.